Upozorenje
  • Nije uspjelo učitavanje XML datoteke
Logiranje
Kako se riješiti komaraca?

Kako se riješiti komaraca?

Komarci nastanjuju sva područja na svijetu, osim polarnih područja, pustinja i područja viših od 1500 metara N/m, ali najčešće u blizini vode, neovisno o njenoj veličini i kvaliteti. No, različite vrste žive u vrlo različitim područjima.

 Veliki su od 0,3 do 2 cm. Zbog svoje male građe u mogućnosti su naseliti vrlo nepristupačna staništa. Imaju usko tijelo, grbava prsa, vitke noge. Spada u opasnije štetočine jer prenosi malariju, groznicu i druge bolesti. Ženke komarca nakon oplodnje moraju sisati krv jer za izgradnju jajašaca trebaju proteine. Inače se oba spola hrane nektarom i sokovima voća, koji ne sadrže protein.

 

Čim se izlegu, odrasli mužjaci nakon kratkog vremena formiraju svoj novi roj. Roj je kod komaraca skupina mužjaka koji se vrtložno kreću gore dolje. U takav novoformirani roj komaraca ulijeće ženka i oplođuje se sa odabranim partnerom. Kod pojedinih vrsti komaraca oplodnja se odvija u zraku, ali ipak većina vrsti za oplodnju izabere neko mirno skrovito mjesto.

Ovo su snimke napravljene sa web kamerom, budući komarci su prikupljeni u vodi stajaćici iz mog vrta, ako imate problema sa komarcima, provjerite oko svog objekta da li se negdje nalaze vode stajaćice u kantama i slično

Larva komarca ( Diptera )

Objavio
Poslijednja izmjena dana Subota, 21 Lipanj 2014 14:14

Srodni sadržaj (po oznakama)

Molim prijavite se ako želite komentarati

Logiranje ili Registracija

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.